Torsdag!!!!
Idag kommer M hem. Oj så skönt, barnen längtar de också. Så får vi ju ha han hemma över helgen så åker han ju igen på måndag morgon men som tur är så är det ju bara till torsdag den gången. Är ju bra på ett sätt att jobba över lite men det blir ju extra tomt här.
Så vad ska man hitta på idag då, oj det ska ju städas och fixas klart här hemma lite. Sedan tänkte jag sticka ner på affären lite och handla lite små saker.
Jaha ja det var ju inte så mycket mera att skriva idag så återkommer väl en annan dag då.
Ha en toppen dag alla!
Denna låt är såååå fin. Hörde den på Tv:n för ett bra tag sedan och nu idag.
http://www.youtube.com/watch?v=XimEfVCLv7o Elliot Yamin - Wait for you
Även de här!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=sx5dGjrze4k&feature=related Jordin Sparks ft Chris Brown - No Air
http://www.youtube.com/watch?v=5-ctIC65PV0&feature=related Leona Lewis - Bleeding in love
Åååh så bra låtar!
2 av 3 har man ju fått av Mia som man poppar i bilen =P
Me like alot!
Puss puss
Jaha! Så du vill ha alla mina hemliga recept du! ;-)
Vi börjar med kristyren.
1 äggvita som du vispar till hårt skum.
Ha u ½ tsk citronsaft eller ättika för att få den blank och hård.
Vispa sen ner florsocker. Lite i taget. Hur mycket beror ju på hur stor äggvitan är. Men 3-4 dl kan jag tro. Själv gör jag den på känn så det är lite svårt med måtten. Men om du vill ha en kistyr som du kan spritsa med så ta lite kristyr mellan fingrarna och dra isär fingrarna. Om kristyren bildar spetsiga toppar på varje finger så är den klar. Faller de ihop så ha i mer florsocker. Om du ska tunna ut den ha aldrig i vatten! Då kolapsar den. Ha hellre i lite mer citronsaft. Det behövs oftast så lite så det kommer inte kännas i smaken.
Chokladmoussen är egentligen ingen riktig mousse.
Blanda 1 dl socker och 1 dl kakao som du rör ihop så det inte finns några klumpar. Häll på 3 dl vispgrädde och RÖR runt så att allt blandas. Sen låter du den stå i kylen 1 timme. Sen kan du vispa den med elvisp så den blir tjock. Men det går fort!
Hallonmoussen fuskar jag också med... Men det blir gott och det är ju huvudsaken! ;-)
Tina hallonen. (om de är frysta)
Passera dem genom en sil så du får bort alla kärnor.
Mät "såsen" och ha i marsanpulver.
3 msk pulver/1 dl hallonsås
Vispa sen grädde och blanda med hallonsåsen. Tror jag brukar ta 3 dl grädde till 500 g frysta hallon. Det är inte så noga. Smakar det gott är det ok. ;-) Låt det stå en stund efter att du blandat den. Den stelnar till efter ett tag. Vill du ha tjockare så ha i mera marsanpulver. Mer smak? Ha i sylt.
Hoppas att du har användning av recepten!
Ha en bra torsdag!
Ja den tycker jag du ska lägga in =)
Nu har vi varit på birsta, fullt m folk, jag håller på städa.
Hoppas ni mår bra, när kommer gubben då?
Pussa barnen o hälsa!
Tycker absolut att du ska testa att göra minst en tårta innan den "riktiga". Om inte annat så för att det är så gott! ;-)
Du är välkommen att fråga när du vill.
Ha en härlig kväll!
Godnatt och sovgott !
Kram Maria
Det finns alltid en anledning att fira med en tårta. Solen skiner, barnen är glada, gubben är glad, det är helg, bra dag på jobbet, barnen har ritat en vacker teckning... Ja det finns hur många anledningar som helst!
Lycka till och fråga om det är något du undrar över.
Hej gumman
hur mår ni?
Spännande att testa nya tårtor mums =)
Vi måste ses nåt snart du, det skulle va trevligt vad sägs om en fika nåt till veckan om du har tid?
Ha en toppendag kramis
Men vännen, det blir anonymt nu när du kommenterar hos mig???
=/
Hallå hallå vännen hur mår ni?
Hoppas ni har det bra, ska gå å sova strax så jag orkar med natten kanske vi hinner surra nåt imorron om du har tid.
Sköt om dig och gobarnen kramis